Bo93 – väl värt att fira

För några månader sedan blev jag kallad till ett möte som skulle handla om ett kommande jubileum med anledning av att det år 2013 är 20 år sedan Karlskrona arrangerade en bomässa, Bo93. Det var en upplivande tanke – och helt rätt, för Bo93 är verkligen värd att fira!

Som jag minns Bo93 så var det verkligen nervöst året innan. Det var bara några år sedan civila över huvud taget släppts förbi den postering som stod vid bron över till Stumholmen, där mässan skulle hållas. Skulle man verkligen hinna omvandla denna militära ö med sina slitna byggnader till en bomässa, värd att visa upp för hela världen? Det verkade omöjligt.

Till slut blev det den kanske mest lyckade bomässan av dem alla. Ja, jag vet att det låter som skryt, men eftersom jag inte var inblandad i själva mässarbetet så kan jag tillåta mig ett och annat superlativ. Sju år efter mässan intervjuade jag ”mässgeneralen” Krister Gustafson, han kallade Bo93 bland annat för arkitekternas återkomst. Läs intervjun här.

Tyvärr blev mötet om 20-årsjubileet inställt och inget nytt har hörts sedan dess. Nog är det väl synd om vi inte tar tillfället i akt och jubilerar riktigt ordentligt nästa år. Man ska aldrig låta ett tillfälle att fira gå en ur händerna!

Se Studio III:s fina film från tiden om Bo93!

Se film om Bo 93:s avslutning med happening av Carina Reich här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s