Regionteatern visar sitt höstprogram

VÄXJÖ onsdag. Det var helt underbart att efter sju år vara tillbaka på Regionteatern Blekinge Kronoberg och få ta del av höstens utbud. Jag gjorde en del intervjuer som ni kan höra på bloggen efterhand.

Det ser ut att kunna bli flera spännande produktioner, även om det är svårt att bedöma något som är knappt halvfärdigt. För de pjäser vi från den samlade pressen (och författaren av denna blogg) fick se utdrag ur var bara några veckor in i repetitionerna.

Den stora turnépjäsen i år blir Macbeth i regi av Öllegård Groundstroem. Hon har nyligen vidareutbildat sig och berättar i en intervju om hur hon har tänkt kring att placera Shakespeare i vår nutid och med en del modern musik. Lyssna här:

Vi fick också se inledningen till en thriller för högstadiet, som jag gärna skulle se, nämligen ”Wasteland”. Jag fick en intervju med Gustav Berg, skådespelare i pjäsen, som även den kommer senare här på bloggen.

En föreställning som alla bör hålla ögonen öppna för, är sensationen Fröken Julie som Pekingopera, ett gästspel från Shanghai. Den föreställningen dyker upp i Karlskrona den 11 oktober, Kalmar den 15 oktober och Växjö den 17 oktober. Ett unikt tillfälle.

Jag återkommer alltså inom kort med mera material från onsdagens presskonferens.

Copyright: Ingemar Lönnbom. Ljud och text får fritt återges med angivande av källa.

    • Ingemar Lönnbom

      Tack Iréne för korrekt datum, det är som synes ändrat i brödtexten nu! 11, 15 och 17 är det som gäller.
      Ska bli roligt att följa denna teaterhöst lite mera än de senaste åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s