Dansfestivalen – en succé

Les trois femmes.

Les trois femmes.

Det blev inte fullsatt på alla föreställningar, men vilken framgång NU! Blekinge dansfestival verkar ha blivit. Nu kan dans-Blekinge gå framåt med stor tillförsikt. Festivalen bevisar nämligen att det är möjligt. Yes we can. Och vilken fin avslutning det blev: Les trois femmes visade sig vara en riktigt riktigt bra föreställning.

Jag pratade i kväll som hastigast med Emelie Trossö, festivalens informatör, som var både glad och trött efter en otroligt intensiv vecka. Detta var ju första gången, samtidigt som programmet var oerhört generöst tilltaget med professionell dans både för publik och i form av workshops.  Nu blir det alltså utvärdering och möjlighet att lära av både framgångar och misstag. För visst måste detta bli en festival som återkommer, år efter år.

Söndagskvällens avslutande föreställning var alltså en mycket fin upplevelse. Siv Ander, Helena Högberg och Maud Karlsson lyckades både beröra och roa med sin mycket uttrycksfulla dans. De var lika mycket skådespelare som dansare. Det talas ibland om att kvinnor över 40 blir osynliga. Här fick de tre kvinnorna helt dominera scenen och de gjorde det med humor, fantasi, stolthet och inte minst en professionalitet som gjorde att man inte ville missa en sekund.

Tack för Dansfestivalen! Nu ser vi fram mot nästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s