Ett verkligt hedersuppdrag

Känner du till Radioakademin? Det är en ideell förening som tar radio på allvar och som delar ut Stora radiopriset varje år. Som gammal radiomedarbetare har jag på avstånd följt dess arbete under många år. I år har jag dessutom fått äran att delta i arbetet med att vaska fram de allra bästa radioproduktionerna under året från våren 2011 till våren 2012.

Det är självklart ett stort hedersuppdrag. Just nu är den kära smarta telefonen fulladdad med radioguld som jag lyssnar på igen och igen. Så mycket bra radio som görs – och så anonym radion är jämfört med TV. Ofta väldigt oförtjänt. Jag tror att just smarta telefoner och vårt rörliga och röriga liv är en jättechans för radioproducenter som har en intressant historia att berätta. Och de är många, lita på det!

Den 20 september är det Radiodag. Då, men inte förr, får du veta vilka som har vunnit Stora Radiopriset i olika kategorier. Till dess, ta en titt på Radioakademins webb och förundras över radions mångfald.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s