Lönnbom media är nu officiellt

Nu heter mitt företag officiellt ”Lönnbom media”. Mitt gamla företagsnamn ”Journalist Ingemar Lönnbom” är alltför begränsat, det räcker med att titta på beskrivningen i vidstående officiella dokument från Bolagsverket för att inse detta. Den gångna veckan har varit minst lika intensiv som den föregående, med en ”långresa” till Växjö, projektdiskussioner och massor med trevliga kontakter inom medier, kultur och folkbildning.

Det mest glädjande för mig som företagare är kanske att jag tillsammans med en kompanjon nu har tagit hem ett jobb som vi ska leverera till årsskiftet och som har med miljöfrågor att göra. Det är närmare bestämt en broschyr och det innebär förstås en del kreativt tänkande och fotograferande. Jag får också användning för mina kunskaper om trycksaksframställning förstås.

Vidare har jag fått möjlighet att ge en offert på regelbundna webbtexer och foton till en utbildningsinsitution i Sydsverige, något som gläder mig mycket.

Samtidigt pågår arbete med flera olika projekt som olika kollegor till mig har initierat i samarbete med ”Lönnbom media”. Det är i samtliga fall mycket inspirerande och roliga idéer, som under den gångna veckan kommit närmare förverkliganden. Men man vet aldrig! Som egen företagare kan man aldrig ta något för givet, hur bra man än tycker att idén är.

Ett härligt möte i veckan hade jag med filmaren Mats Harrysson i Växjö. Vi har inte några konkreta samarbetsprojekt just nu, men man blir verkligen inspirerad av att träffa denne (ta inte illa upp nu, Mats) nestor inom dokumentärfilmning som inte har den minsta tanke på att lägga kameran på hyllan utan har en massa idéer och unik kunskap som han gerneröst erbjuder oss andra.

Vi arbetade ihop på 1990-talet när vi båda var pionjärer i den nystartade TV4-kanalen och gjorde lokal TV i sydost, han som filmande företagare, jag som vikarierande nyhetsredaktör.

Jag vet att Mats Harrysson har fått Ronneby kommuns kulturpris, men han vore värd ett större pris, typ guldbagge för lifetime achievment – eller åtminstone ett från Region Blekinge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s