Olle Möller – justitiemord eller rättvisa?

Olle Möller dömdes för mord två gånger. Han hävdade till sin död 1983 att han var oskyldig i båda fallen. Trots att det är mer än 50 år sedan sista domen avkunnades (1959) är hans öde fortfarande hett i medierna.

Nyligen publicerades en roman om Olle Möller och hans märkliga öde. Det är ”Mördaren i folkhemmet” av advokaterna Lena Ebervall och Per E. Samuelson.

Men Olle Möller skrev själv en memoarbok där han beskriver sin bild av händelserna som ledde till att han blev dömd. Den heter ”Jag är oskyldig”  och kom ut 1966. Då hade Olle Möller några år kvar innan han släpptes ut ur fängelset 1970.

De två rättegångarna väckte mycket stor uppmärksamhet, inte minst därför att Olle Möller var en ”kändis” redan innan han blev anklagad för mord. Precis som OJ Simpson i USA var han en känd idrottsman, i Möllers fall med flera svenska mästerskap i bland annat terränglöpning. Bokomslaget talar inte precis till Olle Möllers fördel, men innehållet är välskrivet och boken har sannolikt bidragit till att fallet aldrig riktigt har glömts bort.

Tvivlet finns fortfarande kvar om Möllers skuld och den senaste boken har till och med fått Leif GW Persson att tvivla på något som han har varit övertygad om i 40 år.

Olle Möllers egen bok ”Jag är oskyldig” kan du köpa av mig direkt för 50 kr plus porto. Det är en begagnad bok där ryggen är något skadad.Mejla mig på info@lonnbom.se
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s