Mathantverk i Blekinge
Det var en slump som gjorde att jag fick möjligheten att prata Blekingsk matkultur på Äggaboden den 18 februari 2015. Blekinge museums Susanne Ström hade fått förhinder och bad mig hoppa in i stället.
Blekinge är ibland förtalat som matlandskap, men det sker mera och mera sällan nu för tiden. Insikten om att det sällan finns en rakt igenom genuin mattradition utan att vi inspireras och lånar från när och fjärran har antagligen gjort att Blekinges sköna blandning av influenser från det karga Småland, det välmående Skåne och från hemvändande sjömäns erfarenheter har ökat i status.
Susannes och min bok, ”Med smak av Blekinge” har funnits i snart 20 år men lever fortfarande. Det är roligt. Kanske kommer jag att få fler uppdrag att prata om Blekinges mattraditioner framöver?

I programmet står det att Susanne Ström skulle hålla föredrag.
Härligt Ingemar! Jag hoppas böckerna fortsätter leva i många, många år ännu.
kram Kim
Tack Kim! Ja, jag hoppas det, och att få skriva mera i framtiden.
Hoppas verkligen du får mer tid för skrivandet, Ingemar. Och att träffa oss 😉
Saknar dig!
Kram Kim