En vacker bok


Ett av skälen till att det är så spännande att delta i bokmässan i Göteborg är att det sker ett antal oväntade möten. Eftersom det handlar om böcker, är det också oftast mycket intressant och lärorikt. Den här gången var det en man som önskade sälja en vacker bok som hade skapats till Ragnar Holmströms 50-årsdag och som hans vänner hade lämnat bidrag till. Han hade verkligen en spännande vänkrets, med namn som Sven Erixon, Vilhelm Moberg, Elmer Diktonius, Hans Norsbo, Roland Svensson, Eyvind Johnson, Erik Asklund, Bertil Bull Hedlund, Eric von Rosen, Evert Taube, Otto G. Carlsund, Gunnar Ekelöf och Nils Ferlin.

En vacker bok

Wikipedias beskrivning av författaren: Ragnar Holmström, född 6 augusti 1894 i Arnäs, Ångermanland, död 30 november 1966 i Stockholm… hörde till proletärförfattarna och hämtade motiv till sin böcker från sina många arbeten som bland annat sjöman, sågverksarbetare och bonddräng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s