Har du besökt Lake Wobegon?

Lake Wobegon är ett påhittat samhälle i den amerikanska mellanvästern, närmare bestämt Minnesota. Har du sett bröderna Coens film Fargo är du i rätt härad. Men Lake Wobegon är påhittat av den framgångsrike författaren och humoristen Garrison Keillor som är mera underfundig och mindre grotesk än de båda filmskaparna.

Jag har börjat lyssna varje vecka på News from Lake Wobegon på web-radio nu i höst. Det är fantastiskt att höra de smått galna historierna från den lilla staden som är full av excentriska skandinavien-ättlingar. Rekommenderas för alla som gillar lågmäld humor som utgår från att lyssnaren är intelligent!

Lake Wobegon is a fictitious community in the Midwest, specifically Minnesota. Have you seen the Coen Brothers film Fargo are you in the right (mental) district. But Lake Wobegon is created by the successful author and humorist Garrison Keillor, who is much more subtle and less grotesque than the two filmmakers. I have started to listen every week to News from Lake Wobegon on web radio this fall. It’s amazing to hear the somewhat wacky stories from the small town so full of eccentric scandinavia-descendants. Recommended for fans of understated humor that assumes that the listener is intelligent!

  1. Joacim Müllo

    Visst är det fantastiskt! Trodde jag var den enda i närheten som upptäckt denna podcast. Hörde talas om Garrison när jag bodde i Minneapolis och hittade hans podcast senare av en slump.
    Jocke Müllo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s