Karlskronakonstnär i Litauisk akvarellhappening

I fredags, den 27 juli, deltog  karlskronakonstnären Irina Novokreščionova i en workshop i akvarellmålning i Klaipedas skulpturpark. Det var helt gratis för alla att delta, i parken fanns staffli, färger och penslar och konstnärer som hjälpte deltagarna tillrätta, rapporterar den litauiska tidningen Vakarų ekspresas.

Denna workshop var en del av utställningen Plein Air akvarellmålning som – om jag förstår saken rätt – organiseras av konstnären Renatė Lūšis (namnen i detta blogginlägg anges med reservation för stavning)Deltagare är kända konstnärer från hela världen. Förutom Irina finns också Åke Franzén, även han konstnär i Karlskrona, med i kretsen och han var med på vernissagen den 21 juli i Prano Domšaičio galerija där de tre nämnda konstnärerna tillsammans ställer ut fram till den sista augusti.

När man ser den härliga bilden med den unge (blivande?) konstnären och Irina Novokreščionova i parken kan man inte annat än hoppas att vi får många liknande kulturarrangemang i Blekinge och Karlskrona.

Alla konstnärerna som deltog i fredagens workshop: Renate Lūšimi (Klaipėda), Laima Drazdauskaite (Vilnius), Tomu Karkalu (Klaipėda), Marta Vosyliūte (Vilnius), Ruah Edelstein (Los Angeles), Jolanta Vitkute (Sverige), Irina Novokreščionova (Sverige), Virga Urbonavičiene (Klaipėda), Jurga Sidabriene (Vilnius), Romanu Borisovu (Klaipėda), Liuda Liaudanskiene (Kretinga), Justina Pakalnyte (Vilnius), Vilija Kazragyte (Kirnės, Šilalės raj.), Ariadna Čiurlionyte (Vilnius), Aušra Andziulyte (Kaunas).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s