Berättelsens makt

Idag måste jag i all ödmjukhet berömma min tidigare chef, Janna Valik, generaldirektör på Boverket. Hon är en engagerad person, som dessutom har insett berättelsens möjlighet att göra världen lite bättre. Det bevisade hon senast i veckan som gick, då hon skrev ett blogginlägg som handlar om en dramatisk händelse i samband med ett nätverksmöte mellan Boverket och några av alla de många intressenter som myndigheten har i sin när- och omvärld. 

Läs gärna texten om en incident som hade kunnat gå alldeles åt pepparn på generaldirektoren.se! En riktig rysare, som genast får en att inse att det är ett viktigt arbete som Boverket utför. Det är samtidigt lite märkligt att den här händelsen inte har lett till mer uppmärksamhet. Nyhetsveckan har varit lite för tuff, med jättekrockar, skenande tåg och Janne Josefsson i hetluften. Då är Boverkets byggregler avsnitt 5 Brand lågt prioriterat. Men den som läser Janna Valiks berättelse, glömmer inte. Det är också alldeles klart att hon är en generaldirektör som bryr sig om sina medmänniskor. Så det blir säkert fler tillfällen att berätta om det nödvändiga i att ha byggregler som följs.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s