15 år sedan historieboken kom till

År 2015 är det hela 15 år sedan ”Från Danmarks vedbod till Sveriges trädgård” publicerades. Min bok om Blekinges historia från stenåldern och framåt hade börjat som en artikelserie i tidningen Sydöstran 1994, vilket alltså är 20 år sedan.

Det var Sydöstrans färgstarke redaktör Donald Holmgren som hade gett mig uppdraget. Tio mittuppslag i Sydöstran sommaren 1994, ett av mina första frilansuppdrag efter att jag avslutat min anställning på Radio Blekinge. Det som sedan hände, var att Susanne Ström och jag skrev boken ”Med smak av Blekinge”, tryckt i november 1997. Med foton av Mats Kockum och förord av Jan-Öjvind Swahn blev boken en framgång för oss och för Blekinge museum som var förlag.

Framgången med matboken gjorde att Susanne Ström och jag startade bokförlag, Förlagshuset Galatea, som alltså gav ut ”Vedboden”. Vid den här tiden för 15 år sedan var arbetet med boken i full gång och jag fick förmånen att berätta om projektet vid en sammankomst i föreningen Norden. Läs hela föredraget här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s