Blekinge dansfestival – NU (i september)

Poster_280713Dans. Vad är det? Egentligen? Jag pratade om detta med en vän efter att ha sett ”Här ligger jag och duger” (se tidigare blogginlägg). Som med så mycket annan kultur handlar det väldigt mycket om att vara öppen för intryck. Om man stänger av alla filter (fördomar, förväntningar, uppfattningar) har man en mycket större möjlighet att få en spännande upplevelse. Min vän hade sett några av de dansare som nu ger sig på att skapa en dansfestival och tyckte att han för första gången hade förstått vad dans kan vara: Ett alldeles unikt sätt att uttrycka sig som i lyckliga stunder går rätt in i känslan utan att passera tidigare nämnda filter.

Det kan alltså bli riktigt spännande med en dansfestival i Blekinge. Mellan den 16 och 22 september är det meningen att detta ska ske. Rättare sagt: det är då det kommer att ske. Här är en första titt på affischen som ska marknadsföra och snart kommer information i tidningar och andra medier. Men titta gärna på webbsidan och facebook-sidan som berättar om detta unika evenemang. Unikt hittills i alla fall. I bästa fall blir det början på något nytt.

Det mest slående är hur mycket som kommer att kunna upplevas denna septembervecka och hur liten den kärntrupp av dansentusiaster är som ligger bakom. Eftersom jag vet att det är personer som sätter konstnärlig kvalitet mycket högt är jag övertygad om att ingen blir besviken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s